Peltikatto ja peltikaton maalaus

Kattomateriaalin valintana peltikatto on erinomainen, sillä se ei haurastu, ja hoidettuna se kestää vähintään 50 vuotta tai jopa enemmän. Kun peltikaton maalaus tehdään säännöllisesti, on peltikatto tyylikäs ja kestävä. Pitämällä peltikaton maalipinnan kunnossa myöskään ruoste ei pääse syömään peltikaton kuntoa, jolloin myös koko asuntosi arvo säilyy paremmin. Teemme peltikaton maalauksia vain ja ainoastaan sellaisille katoille, joille se on tarpeen. Näin ollen isompaa remonttia vailla olevat kattorakenteet on syytä laittaa kuntoon, ennen kuin niitä aletaan maalaamaan.

Peltikaton kunnosta ja peltikaton maalista huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää, sillä katemateriaaleihin päässyt ruoste saattaa vaatia jo isompaa ja kokonaisvaltaisempaa kattoremonttia. Katto pysyykin varmasti hyvässä kunnossa, kun aluskate ja rakenteet ovat ehjiä ja tuulettuvat hyvin. Myös vuosihuolto ja peltikaton maalaus ovat avainasemassa katon kunnon säilyttämisessä hyvänä.

Peltikaton maalaus urakka

Kokonaisuudessaan peltikaton maalaus urakkana koostuu neljästä eri vaiheesta. Ensimmäiseen vaiheeseen sisältyy korkeapaineen ja peltipesuaineen avulla huolellisesti suoritettava peltikaton ja vesikourujen pesu.

Tämä on yksi tärkeimmistä työvaiheista kattourakassa, joten se suoritetaan huolellisesti. Ennen peltikaton maalausta katosta peltipesuaineen ja katon harjauksen avulla maali- ja peltipinnoilta irroitetaan epäpuhtaudet, ja tämän jälkeen korkeapaineen avulla katto huuhdellaan puhtaaksi.

Toisessa vaiheessa mekaanista teräsharjaa apuna käyttäen poistetaan peltikatosta ruoste ja huonosti kiinni oleva vanha maalipinta. Hilseilevä tai lähes irti oleva peltikaton maali on poistettava huolellisesti ennen peltikaton maalausta, ja teräsharjan avulla tämä saadaan tehtyä oikein.

Toisen vaiheen jälkeen kolmannessa vaiheessa teräsharjan jäljiltä paljaat peltikaton pinnat peitetään maalaamalla ne peltikaton pohjamaalilla. Peltikaton pohjamaali suojaa pestyt ja paljaat pinnat ja myös edesauttaa pintamaalin tarttumista viimeisessä vaiheessa. Pohjamaalin sisältämän ruosteenestoaineen ansiosta tulevaisuuden ongelmat ruostumisen ja korroosion osalta vähenevät.

Neljäntenä vaiheena peltikaton maalaus pohjamaalin päälle vedetään laadukas ja kaunis pintamaali. Peltikaton maali koostuu vesiohenteisesta maalista, joka levitetään maaliruiskua apuna käyttäen. Maali kiinnittyy maalipintaan kemiallisen kiinnittymisen avulla, jolloin maali tarttuu hyvin maalaustekniikasta riippumatta. Kaunis, kestävä ja saumaton peltikaton maalipinta saadaan pintamaalin avulla aikaiseksi.

Peltikaton maalaus ja huolto ennaltaehkäisevästi

Huoltamalla ja maalaamalla kattosi aika ajoin ehkäiset isomman kattoremontin tarvetta. Peltikaton maalauksen hinta onkin kokonaisuudessaan vain noin neljänneksen tai viidenneksen siitä, mitä suuri kattoremontti tulisi maksamaan. Ollessasi epävarma peltikattosi tilanteesta ole meihin yhteydessä. Tulemme arvioimaan kattosi kuntoa ja teemme tarjouksen, mikäli peltikatto on maalausta vailla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *