Talon maalaus hinta

Kun edessä on talon maalaus, haluat varmasti sinäkin tietää mikä urakan hinta tulee olemaan. Niin haluavat kaikki muutkin taloaan maalaavat ja sen takia me nyt hiukan avaamme, mistä talon maalauksen hinta koostuu.

Talon maalaus edullisesti

Oletko ikinä laskenut, kuinka monta neliömetriä talosi ulkopinnoista tulee? Mikäli olet, voit seuraavaksi lähteä miettimään, kuinka monta työtuntia talon maalaukseen saadaan upotettua. Puhumattakaan materiaaleista, ammattitaidosta ja yrityksen pitäisi saada vähän voittoakin tehdystä työstä.

Jos kyseessä on vanhan talon maalaus, pitää projekti aloittaa vanhan maalin poistamisella ja tarvittaessa ulkopintojen homepesulla, jonka jälkeen talolle tehdään pohjamaalaus. Uuden talon pintaelementit ovat lähes poikkeuksetta pohjamaalattuja, eli maalarille jää yksi työvaihe vähemmän.

Ulkopinnat pitää maalata aina kahdesti, eli yksi kerros pintamaalia ei suinkaan riitä. Tässä vaiheessa talo ollaan siis maalattu parhaimmillaan kolme kertaa kauttaaltaan. Materiaalia kuluu, työtunnit raksuttaa ja esimerkiksi kaksikerroksinenkin talo vaatii jo koneellisen nostimen, jotta talon maalaus voidaan tehdä turvalliseksi. Maalaustyön jälkeen maineestaan välittävä ammattilainen vielä siivoaa työmaan.

Talon maalaus urakkahinnalla

Talon maalaus on monivaiheinen projekti, johon löytyy monenmoista tekijää. Asiakkaan on paras lähteä kilpailuttamaan ammattilaisia urakkahinnoittelun perusteella. Tällöin hinnoittelu on myös maksavalle osapuolelle selkeä, kun heti alussa selviää kaikki kustannukset eikä yllätyskuluja hypi laskun jatkoksi urakan edetessä.

Luotettava ammattilainen haluaa aina tehdä kartoituksen ennen urakkahinnan laskemista. Kartoituksessa ammattilainen tekee talon ulkopinnoille kuntotarkistuksen, arvioi ympäristöön ja talon materiaaleihin parhaiten sopivat maalit ja osaa kertoa, kuinka kauan talon maalaukseen menee aikaa.

Teetä talon maalaus ammattilaisella

Kertaus on opintojen äiti! Jos edelleen mietit tuleeko talosi maalaus tapahtumaan sinun vai ammattilaisen toimesta, vastaa näihin kysymyksiin:

  • Tiedätkö sinä, mitä huoltotoimia talosi ulkopinnat tarvitsevat?
  • Tiedätkö, miten eri talomaaleja käsitellään?
  • Tiedätkö, miten eri maalit kestävät eri pintamateriaaleilla?
  • Onko sinulla tarvittavat työvälineet, että voit suorittaa talon maalauksen huolellisesti ja turvallisesti?
  • Tuletko ikinä saamaan talon maalausta maaliin asti, vai loppuuko usko ensimmäisen pintamaalauksen jälkeen?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kieltävästi, käänny ammattilaisen puoleen. Talon maalaus on pitkäaikainen sijoitus, missä ei kannata oikoa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *