Valitse sähköurakoitsijaksi alan rautainen ammattilainen

Kiinteistön sähköurakointi on työläs ja monivaiheinen projekti, joka kannattaa toteuttaa ammattitaitoisella sähköurakoitsijalla. Kokenut ja luotettava sähköurakoitsija osaa hommansa eikä hänellä sormi mene suuhun vaikeissakaan paikoissa. Sähkötöiden laadusta ei pidä tinkiä, jotta sähköasennukset on tehty oikein ja turvallisesti. Maallikon ei kannata lähteä asentamaan sähköjä omin päin, ilman vaadittavaa osaamista ja koulutusta, vaan työt tulee aina jättää osaavalla ammattilaiselle. Ammattitaitoista sähköurakointia Keravalla tarjoaa alan ammattilainen, joka toteuttaa monipuoliset alan ratkaisut erillisurakoina tai osana talotekniikan kokonaisurakointia.

Monet sähköurakoitsijat toteuttavat niin liike- kuin asuinhuoneistojen sekä julkisten tilojen sähköurakat vankalla kokemuksella. Sähköurakoita ovat esimerkiksi uudisrakennukset tai peruskorjaukset erilaisiin kiinteistöihin. Sähköurakointiin kuuluu yleensä toteutuksen lisäksi urakointiprojektin suunnittelu.

Sähköurakoitsija hoitaa kodin vaativat sähkötyöt

Kun suunnittelet kotisi remonttia, esimerkiksi keittiö- tai kylpyhuoneremonttia, tai uuden talon rakentamista, kannattaa sähkötyöt jättää luotettavan sähkömiehen hoidettavaksi. Sähköurakoitsijaan olisi hyvä ottaa yhteyttä mahdollisimman ajoissa, mielellään jo suunnitteluvaiheessa. Kuluttajat eivät saa tehdä kaikkia sähkötöitä, joten sähköalan ammattilainen pitää olla mukana kaikissa isommissa projekteissa. Sähköurakoitsija voi auttaa suunnitteluvaiheessa tai tehdä työt olemassa olevan suunnitelman pohjalta.

Kaikkien kiinteiden sähköasennusten eli sähköjärjestelmien rakentaminen ja korjaaminen edellyttävät sähköurakointioikeuksia eli oikeutta tehdä sähkötöitä. Sähköurakointia tilatessa kannattaa ottaa selvää, että tekijällä on kaikki luvat kunnossa. Ilman urakointioikeuksia tehtyjen sähkötöiden vastuu on työn kohteen omistajalla. Ammatillinen pätevyys ja työkokemus eivät yksinään riitä urakointioikeuksiin. Urakointioikeudet saa, kun tekee ilmoituksen sähköalan töitä valvovalle viranomaiselle eli Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle (Tukes).

Valitse aina luotettava urakoitsija

Helpoin tapa toteuttaa sähkötyöt on tilata urakointi sähköalan yritykseltä, eikä yksittäiseltä henkilöltä. Luotettavan sähköalan yrityksen tunnistaa asiallisista nettisivuista ja yhteydenpidosta sekä oikeanlaisista varusteista. Yrityksen nettisivuilla olisi hyvä olla myös näyttöä aiemmista töistä. Oikeat sähkömiehet ovat ammattitaitoisia ja palvelualttiita, jotka huomioivat aina asiakkaan toiveet. Jos nämä kriteerit eivät täyty, kannattaa sähköurakoitsija vaihtaa.

sähköurakointia keravalla

Saumatonta yhteistyötä talotekniikan ja rakennuttajan kanssa

Hyvän sähköurakoitsijan tehtäviin kuuluu sähkötöiden lisäksi myös talonrakentajan neuvominen ja opastaminen, mikäli sellaiseen on tarvetta. Kaikkien rakentamiseen osallistuvien toimijoiden tulee tehdä yhteistyötä projektin ajan. Talotekniikkasuunnittelu ja muut projektin vaiheet voidaan tilata eri firmoilta, jolloin sähköurakoitsijan on tehtävä yhteistyötä kaikkien rakennustyömaan henkilöiden kanssa. Tiiviillä ja hyvällä yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa saadaan aikaan laadukas työnjälki.

Rakennustyöt alkavat aina suunnitelmasta, joten sähköurakoitsija ja muut kohteen toimijat tulee ottaa mukaan jo suunnitteluvaiheeseen. Yhteistyötä on tehtävä alusta saakka, jotta eri vaiheiden suunnitelmat sekä asennukset sopivat yhteen toistensa kanssa. Esimerkiksi kaikki LVI-järjestelmät sähköistetään, mikä on hyvä todiste yhteistyön tärkeydestä. Hyvällä suunnitelmalla ja saumattomalla yhteistyöllä päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Sähköurakoitsijan olisi hyvä olla projektissa mukana alusta loppuun asti, vaikka sähkötyöt olisikin hoidettu, jotta sähköjärjestelmä ja -laitteet sopivat yhteen muiden laitteiden kanssa. Varsinkin uudiskohteissa sähkötyöt ovat vain osa isompaa kokonaisuutta. Sähköurakoitsija on alansa ammattilainen, ja vaikka asiakkaan toiveet ja tarpeet ovat etusijalla, kannattaa sähköurakoitsijan neuvoja ja ohjeita kuunnella. Hän tietää, mistä puhuu.

Rakentajan muistilista sähkötöistä

  • Sähkötyöt edellyttävät aina urakointioikeuksia. Muista ennen töiden aloitusta tarkistaa, että sähköurakoitsijalla on luvat kunnossa.
  • Tee aina kirjallinen sopimus sähköurakoinnista.
  • Urakoitsija on velvollinen tekemään käyttöönottotarkastuksen ja luovuttamaan tarkastuspöytäkirjan sähkölaitteen tai -järjestelmän omistajalle.
  • Jos urakoitsija ei tee tarkastusta, on omistaja velvollinen tekemään käyttöönottotarkastuksen.
  • Asennustyöt voidaan tarkastaa aina myös kolmannen osapuolen toimesta, vaikkei sitä vaadittaisikaan.
  • Rakennuksen omistaja on viime kädessä vastuussa siitä, että sähköpiirustukset ja käyttöönottotarkastuksen pöytäkirja pysyvät tallessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *